Over mij


In 1986 ben ik mijn artistieke loopbaan begonnen bij de Delftse kunstenaar Guus Zuiderwijk. Met potlood, pastelkrijt en vingers als instrument kreeg ik al gauw de smaak volledig te pakken.

In de pastels vond ik voldoening in het maken van bijna fotografisch getekende etnische portretten. Geïnspireerd door foto's die mij triggerden door een blik of uitdrukking in de gezichten of gewoon hoe iemand zat of deed. Wat belangrijk was werd benadrukt en wat niet essentieel was voor het portret werd weg gelaten.

Al gauw stapte ik over op eerst olieverf en daarna op acryl. Mijn schilderijen kenmerken zich door enerzijds een sprankelend, anderzijds een harmonieus kleurgebruik. Het gebruik van diverse materialen zoals bijvoorbeeld karton, zand en textiel geven hen een ruige diepte. Vaak probeer ik een verhaal, een gevoel of een mening over te brengen met mijn intuïtie en innerlijke emotie als gids. Beginnend met een bepaald idee, om te merken dat tijdens het proces het hele idee verandert en dan volledig verrast te zien waar het schilderij uiteindelijk eindigt.

Samen met een mede kunstenaar deel ik een atelier in Leidschendam en treden in gezamenlijk verband naar buiten onder de naam Studio2Kunst.

Geruime tijd ben ik verbonden geweest aan de Selectie Vlietstreek Kunstenaars Momenteel ben ik lid van Kunstgenootschap Vlietstreek te Voorschoten.

Sedert 2017  mede organiseer ik de Open Atelier route te Leidschendam-Voorburg ‘Kunst aan huis’ .